enamecover

Winderige Ename Classic rondt kaap van 4000 deelnemers

Ondanks veel wind en geen geweldig weer rondde de Ename Classic de kaap van de vierduizend deelnemers. De nieuwe locatie in Herzele werd gesmaakt, net als de onontgonnen parels op het parcours.

Deelnemers konden kiezen voor een tocht van 153, 116 of 87 km, telkens doorheen de mooie Vlaamse Ardennen in de omgeving van Zottegem en Oudenaarde.
Onderweg lieten we de kasseien links liggen en kreeg je niet de
klassieke hellingen voorgeschoteld maar wel enkele pittige, onontgonnen
pareltjes uit de Vlaamse Ardennen. Zo passeerden de deelnemers langs de Elverenberg, de Abeelstraat, de Waesberg en de Holstraat.

De nieuwe start- en finishlocatie in Herzele bleek ook een succes. Ruim, met een terras en een goed gevulde cafetaria om de fietsdag mee af te sluiten. Uiteindelijk kwamen iets meer dan vierduizend fietsfanaten opdagen, tweeduizend deelnemers schreven zich de dag zelf nog in. Een onverhoopt succes met het wisselvallige weer indachtig, dat het parcours er stukken lastiger op maakte.

Brouwerij Roman was ook dit jaar van de partij en trakteerde iedere deelnemer na afloop op een Ename Pater abdijbier!

De volgende manche in de Cycling Tour is op 15 april. Dan trekken we naar Aalst voor een tocht van 168 km, 141 km, 115 km of 87 km.Het uitgetekende parcours over de trainingswegen van de ‘Zwarte van Brakel’ is prachtig en gidst je langs vele landelijke wegen over de mooiste heuvels van de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen.

De Peter Van Petegem Classic is de ideale toertocht voor wie nog eens wil proeven van het beslissende tweeluik van de oude Ronde Van Vlaanderen met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Inschrijven kan nog!