sncc

Werken aan Sven Nys Cycling Center kunnen van start gaan

Nog deze lente kan gestart worden met de afbraakwerken van het huis op de bekende Balenberg. Die werken zullen de eerste fase inluiden van de creatie van het Sven Nys Cycling Center.

Het voormalige woonhuis boven op de berg staat leeg sinds de NV Balenberg eigenaar werd. De eerste opruimingswerken zijn al opgestart, later deze lente wordt het huis helemaal afgebroken. In de tweede helft van dit jaar zal op dezelfde plaats een nieuwbouw verrijzen.

Die zal vanaf de lente van 2016 dienst doen als belevingsmuseum over offroad fietsen en deel uitmaken van het Sven Nys Cycling Center, in combinatie met tal van buitenparcours. Voor de afbraak en opbouw werd begin 2015 een vergunning afgeleverd. De openbare aanbesteding voor de aannemingswerken loopt intussen (t.e.m. 22 april).

Het belevingsmuseum zal een interactief historisch en actueel overzicht geven van de diverse disciplines van offroad fietsen, de helden, het materiaal,… Rondom het museum, tegen de flanken van de heuvel, worden diverse vaste fiets- en wandelparcours aangelegd. Naast fietsers komen wandelaars dus ook aan hun trekken in dit natuurpark.