VIO Na-Tourcriterium Sint-Niklaas op woensdag 26 juli

Het VIO Na-Tourcriterium van Sint-Niklaas vindt dit jaar op de eerste woensdag na de Tour plaats, twee dagen eerder dan traditioneel het geval was. Dat opent perspectieven voor een sterk deelnemersveld.

Door het wegvallen van de “Profronde van Lommel” dit jaar, kon het VIO Na-Tourcriterium naar de woensdag verhuizen i.p.v. de traditionele vrijdag. De nieuwe datum stelt de organisatie wellicht in staat om een nog sterker deelnemersveld uit te nodigen en wat verder weg te blijven van de UCI WorldTour-wedstrijden in San Sebastian en Londen het weekend erna.

Organisator Christophe Impens van Golazo sports: “We wilden die unieke kans grijpen om dit jaar naar woensdag te verschuiven. De stad Sint-Niklaas wilde daar graag in mee en we kregen zonet groen licht van de KBWB. Het geeft ons de kans om makkelijker renners aan te trekken die in het weekend weer vol aan de bak moeten. Dat was de voorbije edities ondermeer ook het geval voor streekrenner Greg Van Avermaet. We hopen dat we hem nu aan het Wase publiek kunnen presenteren…”

Verder zet het VIO Na-Tourcriterium op hetzelfde concept in als de voorbije jaren, met een mix van opmerkelijke renners uit de Tour, Belgische toppers en streekrenners in het hoofdprogramma. In het voorprogramma krijgen jeugdrenners, G-sporters en anderen de kans zich te tonen. Na afloop van het sportieve feest kan iedereen genieten van de muzikale optredens. De toegang tot zowel het criterium als het optreden is gratis.