Van Kessel en Sels triomferen in Soudal GP Hasselt

Corné van Kessel heeft de Soudal GP Hasselt gewonnen. De Nederlander kwam ten val in de eerste ronde en moest vanuit de laatste positie terugkeren. Van Kessel haalde het voor Toon Aerts. David van der Poel werd derde.

Van Kessel kreeg voor de tweede week op rij met pech af te rekenen. Afgelopen weekend botste hij nog op een toeschouwer, wat hem een podiumplek kostte. Zaterdag ging de Nederlander in de eerste bocht tegen de vlakte en hij moest meteen achtervolgen.

Tom Meeusen en Tim Merlier legden er de pees op, maar Toon Aerts drukte het tempo en zorgde er zo voor dat zijn teamgenoten Van Kessel en Quinten Hermans konden aansluiten. Aerts en Van Kessel toonden zich het sterkst en streden de laatste twee rondes voor de overwinning.

Aerts zette Van Kessel in de slotronde onder druk en leek als eerste te draaien op het asfalt. De Nederlander pakte echter uit met een ultiem manoeuvre en haalde zo de overwinning binnen in Hasselt. David van der Poel legde beslag op de derde plek.

Loes Sels was de beste bij de dames. Sels boekte in Hasselt haar eerste overwinning in tien jaar. De veldrijdster van Crelan-Charle rondde een knappe solo succesvol af. Ellen Van Loy en Carmen Alvarado vervolledigden het podium.