wilfriedcedriccover

Van Branteghem neemt fakkel over van Meert

Meeting director Wilfried Meert maakte tijdens de voorstelling van de 41ste AG Memorial Van Damme bekend dat hij de fakkel doorgeeft aan Cédric Van Branteghem.

De AG Memorial Van Damme is zo in goede handen en helemaal klaar voor de toekomst. Voormalig topatleet Cédric Van Branteghem werkte als assistent meeting director al enkele jaren nauw samen met Wilfried Meert en kent het klappen van de zweep.

“Na 40 jaar geef ik de stok door aan Cédric. Wij werken al 1,5 jaar nauw samen, maar uiteraard kennen wij elkaar al veel langer. Ik ben blij dat ik een sterke meeting kan overdragen. Een meeting gedragen door de brede schouders van Golazo als organisatie en met AG Insurance als sterke partner”, aldus Meert.

“Net als een topsporter stop ik graag op een hoogtepunt en wil ik niet weten van een ‘jaar te veel’. Ik blijf wel nog betrokken bij de meeting. Maar dan eerder wat betreft het onderhoud van onze uitstekende relaties met de andere meetings en de IAAF”, stelt Meert.

Voor de kersverse meeting director Cédric Van Branteghem komt een droom uit. “Als kleine jongen droomde ik al om ooit op de Memorial te staan. Het is op de Memorial dat ik tijdens mijn eerste deelname meteen het Belgisch record verbeterde en het is op de Memorial dat ik mijn laatste wedstrijd liep. Het is dan ook een hele eer dat ik nu de fakkel mag overnemen van Wilfried.”

Tijdens de voorstelling van de 41ste AG Memorial Van Damme raakte bekend dat AG Insurance ook in 2017 en 2018 de titelpartner van de Memorial Van Damme zal zijn. Al sinds 2014 bundelen AG Insurance en de Memorial Van Damme de krachten.

Het officiële startschot van de AG Memorial Van Damme wordt overigens al gegeven op zondag 9 april in het Koning Boudewijnstadion. Dan kan iedereen zelf proeven van deze beroemde piste. Daar ligt zowel de start als de aankomst van de 10km van Brussel. Na het succes van vorig jaar brengt de AG Memorial Van Damme ook dit jaar atletiek opnieuw naar de mensen. De AG Urban Memorial Van Damme zal ook in 2017 België veroveren.

Ondertussen zijn er al 13.430 tickets verkocht voor deze jaarlijkse hoogmis van de atletiek.