visualEO845

Goffin, Darcis en Gasquet op tweede editie European Open, het grootste tennistornooi van België!

In het Havenhuis in Antwerpen is de tweede editie van de European Open voorgesteld. Het tennistornooi zal van 15 tot en met 22 oktober plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen en maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series. De European Open is daarmee het grootste en intussen zelfs het enige toptennistornooi van België. David Goffin, Steve Darcis en Richard Gasquet zijn de eerste namen op de affiche.

Voor de Belgische tennisfan is de European Open de uitgelezen kans om tal van internationale en Belgische toppers aan het werk te zien. Voor de Antwerpenaren is het dan weer een unieke kans om vlakbij huis van topsport van wereldniveau te proeven. Voor zakenmensen is de European Open een perfecte gelegenheid om te netwerken in een origineel kader tussen toptennis door.

De European Open zal opnieuw enkele van de beste tennisspelers van de wereld en van België samenbrengen. Er is zowel een enkel- als een dubbeltornooi. De Fransman Richard Gasquet zal in oktober terugkeren om zijn titel te verdedigen. Eén van zijn grootste uitdagers wordt David Goffin, de Belgische numero uno en huidig nummer 10 van de wereld! Een andere publiekslieveling die niet mag ontbreken is ‘Mister Davis Cup’ Steve Darcis. In de loop van de komende weken en maanden zullen nog meer grote namen onthuld worden. De European Open zal ook enkele Belgische en internationale aanstormende talenten de kans geven om zich te tonen in Antwerpen.

TOPTENNIS, MAAR OOK IETS EXTRA’S!

Elke dag valt er iets te beleven op de European Open. Toptennis uiteraard, maar ook iets extra’s! Op zondag 15 oktober is er een heuse Club Day waar tickets beschikbaar worden gesteld aan tennisclubs om de verschillende Belgische toppers te bewonderen tijdens de European Open kwalificaties. Voor de allerjongste fans is er op woensdag 18 oktober in samenwerking met Tennis Vlaanderen de Kids Day. Ook op de andere dagen worden er speciale ‘themadagen’ gepland, maar daarover binnenkort meer!

NIEUWE STERKE PARTNERS

Vorig jaar kreeg de European Open hele positieve feedback van de spelers en ontving de organisatie een uitstekend rapport van de ATP. De European Open mocht zo’n 16.500 toeschouwers verwelkomen in de Lotto Arena. Voor de tweede editie zet het tornooi nog sterker in op social media, zal in de stad opvallend gecommuniceerd worden en wordt een activatieprogramma in 115 tennisclubs in Vlaanderen ontwikkeld, met een grote focus in de provincie Antwerpen.

Dankzij de mooie eerste editie heeft de European Open enkele nieuwe sterke partners kunnen aantrekken. De twee meest in het oog springende sponsors zijn BNP Paribas Fortis, een partner met een jarenlange geschiedenis in het tennis, en de Haven van Antwerpen. De lanceringspersconferentie van de tweede editie van de European Open vond maandag dan ook niet voor niets plaats in het Havenhuis, de nieuwe parel aan de kroon van de Haven van Antwerpen.

UNIEK DUBBELDUO

Aansluitend op de persconferentie speelden David Goffin en jong Belgisch talent Zizou Bergs op een speciaal aangelegd tenniscourt voor het Havenhuis een kort gelegenheidsdubbeltje met Antwerps burgemeester Bart De Wever en Jacques Vandermeiren, de CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. De Wever en Vandermeiren deden het lang niet onaardig.