Laurens Sweeck

Sweeck primus in Kapermolenpark

Laurens Sweeck heeft de SOUDAL GP Hasselt op zijn naam geschreven. In het Hasseltse Kapermolenpark reed hij weg van de sterke Fransman Clement Venturini en Corné Van Kessel.

Het was Clement Venturini die de beste start nam in Hasselt, de Fransman trapte echter wat op zijn adem en zag de rest van het pak terugkeren. Corné Van Kessel merkte al snel dat de benen meer dan oké waren. De Nederland trok in de aanval en reed een mooie bonus bij elkaar.

In de achtergrond kwam het tot een samenwerking tussen Laurens Sweeck en Venturini. Het duo bleef vechten en maakte met nog drie ronden te gaan de aansluiting met Van Kessel. Venturini gaf een uitstekende indruk, maar was misschien wat te gul met zijn inspanningen. In de voorlaatste ronde trok Sweeck stevig door. Venturini en Van Kessel zagen Sweeck beetje bij beetje wegrijden richting de overwinning. In de strijd om de tweede plaats was het Venturini die aan het langste eind trok.

Kevin Pauwels was gebrand op een mooie prestatie in het Kapermolenpark, maar het werd een totale off-day voor Marlux-Napoleon Games. Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout kwamen niet in het stuk voor. Pauwels viel letterlijk weg en moest opgeven met een kapotte schoen.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Cant. De Belgisch kampioene won voor de vierde keer op rij de SOUDAL GP Hasselt. Cant finishte solo voor Ellen Van Loy. De derde plek ging naar de Amerikaanse Elle Anderson.