gvaclassicgolazo

Succesdebuut voor Greg Van Avermaet Classic

De eerste editie van de Greg Van Avermaet Classic was een schot in de roos. Aan het Donkmeer in Berlare daagden 3500 deelnemers op voor de derde manche van de Continental Cycling Heroes Tour

Met enkele duizenden deelnemers verdeeld over de vier afstanden (35, 75, 115 en 150 kilometer) was het Donkmeer een uitstekend decor voor de Classic. Greg koos zelf voor de grootste afstand toen hij om 8u30 op zijn fiets kroop aan de start. De twee regenbuien in Berlare wachtten geduldig tot de olympische kampioen al zijn rondje afgewerkt had. Hij bleef nog enkele uurtjes plakken om zijn fans te verwennen met foto’s en handtekeningen.

De bekende Vlamingen waren ook goed vertegenwoordigd in het Waasland. Rik Verbrugghe, Preben Van Hecke, Lawrence Naesen, Geert De Vlieger en de iets minder sportieve Otto-Jan Ham tekenden present. Zij zagen naast de twee plensbuien vooral een zonnetje tijdens hun fietstocht. Vanop het terrasje zagen enkelen van hen hoe trailbiker Kenny Belaey het publiek verwende met zijn stunts.

De volgende manche in de Continental Cycling Heroes vindt plaats in het Sven Nys Cycling Center in Baal. De crosslegende biedt u afstanden van 20, 65, 90 en 120 kilometer aan over zijn favoriete wegen door het Hageland tijdens de tweede editie van de Sven Nys Classic.