Passo dello Stelvio in teken van Climbing for Life

In totaal 1300 deelnemers gaven drie dagen lang alles tijdens Climbing for Life – Passo dello Stelvio. Ook de deelnemers met muco en astma brachten hun tocht tot een goed einde.

Donderdag stonden de eerste vrije beklimmingen op het programma. Net als de andere dagen was het weer perfect, het werd dan ook een zonovergoten driedaagse. Vrijdag gingen 600 deelnemers de uitdaging aan om de Gavia langs beide zijden te beklimmen en zich zo tot ‘King/Queen of the Gavia’ te kronen.

Zaterdag begonnen 550 dapperen aan ‘Il pirata’, de toertocht over de Mortirolo, de Gavia en de Stelvio. 750 anderen begonnen ook zaterdag aan de Passo dello Stelvio. Daarbij waren ook 50 wandelaars en lopers.

Bij de wielrenners ook vier mensen met astma en één met muco. Ook zij bedwongen de Stelvio onder begeleiding van Energy Lab. Toen ze aan de finish kwamen zorgde dat voor een emotioneel moment. Eén dag eerder waren de vijf dapperen nog voorgesteld tijdens de welkomstdrink op het kerkpleintje waar ook de lokale specialiteiten geproefd konden worden.

De deelnemers met astma en muco gaven ook aan dat de sportieve inspanning hun levenskwaliteit de hoogte had doen ingaan. Ze bedwongen dus niet alleen een mythische berg, maar zetten ook in het dagelijkse leven grote stappen vooruit.

Als afsluiter kon iedereen zijn laatste energie nog kwijt in de slotshow van Stijn Vlaeminck van StuBru. Stomende muziek zorgde zo voor een gepaste apotheose van een sportieve driedaagse met niets dan lachende gezichten.