Artistiek talent gezocht!

Ontwerp zelf de affiche voor de AG Insurance Memorial Van Damme!

De AG Insurance Memorial Van Damme schrijft een wedstrijd uit voor artistiek begaafde jongeren om een ontwerp in te dienen voor de affiche van de 40ste editie van de Memorial. Deze visual zal gebruikt worden in de volledige communicatiecampagne rond de Memorial.

HET ONTWERP, HOE EN WAT?

De Memorial is een herinnering aan Ivo Van Damme. Eind 1976 kwam Ivo, één van België’s grootste atleten, tragisch om het leven in een verkeersongeval. Enkele maanden voordien had hij zilver behaald op zowel de 800m als de 1500m op de Olympische Spelen in Montreal. Zijn Belgische records op de 800m en de 1000m zijn nog steeds niet gebroken.

Ter nagedachtenis van Ivo Van Damme werd in 1977 de allereerste Memorial georganiseerd, een atletiekmeeting die gaandeweg steeds meer aan belang won. Op dit ogenblik is de AG Insurance Memorial Van Damme de finale van de prestigieuze IAAF Diamond League. De allerbeste atleten ter wereld komen elk jaar naar Brussel voor de afsluiting van het atletiekseizoen.

De organistoren willen voor deze 40ste editie én deze speciale verjaardag dan ook uitdrukkelijk de beeltenis van Ivo Van Damme verwerkt zien in de visual. De AG Insurance Memorial Van Damme wil ook in het bijzonder jonge mensen de kans bieden om hun talent te tonen en legt daarom de leeftijdslimiet van deelname op 22 jaar (geboren in 1994 of later).

HOE GAAT DE WEDSTRIJD IN Z’N WERK?

De wedstrijd gaat van start op maandag 8 februari en loopt tot vrijdag 18 maart 2016. Een vakjury samengesteld uit Wilfried Meert (Meeting Director AG Insurance Memorial Van Damme), Cédric Van Branteghem (ex-atleet en assistant Meeting Director AG Insurance Memorial Van Damme) en Frija Leunens (Brand Manager AG Insurance) kiest uit alle inzendingen het werk dat het best in aanmerking komt als visual voor de AG Insurance Memorial Van Damme.

De winnaar wordt bekendgemaakt op maandag 4 april en zal persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

PRIJZEN:

De laureaat mag zich uiteraard de ontwerper van de officiële visual van de AG Insurance Memorial Van Damme 2016 noemen en krijgt daarnaast een geldprijs ter waarde van 5000 euro voor het verder ontwikkelen van zijn talent.

PRAKTISCHE INFO EN REGLEMENT:

Dit zal binnenkort op de website van de AG Insurance Memorial Van Damme te raadplegen zijn.