nsdcampagnecover

‘Never Stop Dancing’ campagne wil 65-plussers aanzetten tot meer beweging

Golazo en Energy Lab starten een bewegingscampagne voor 65-plussers: Never Stop Dancing. Beweging helpt om met de beperkingen van ouder worden om te gaan en stimuleert het behoud van een goede fysieke en geestelijke gezondheid, wat zorgt voor een betere levenskwaliteit.

“Ongeveer vanaf je 65e neemt je mobiliteit stilaan af, terwijl het net dan erg belangrijk is om te blijven bewegen!” zegt Kristof De Smet van Energy Lab. ”Het is wetenschappelijk aangetoond dat beweging voor een langere zelfstandigheid en onafhankelijkheid zorgt en dus tot een betere levensstijl en -kwaliteit leidt. Wie beweegt heeft ook minder kans op allerlei fysieke en psychische aandoeningen en het stimuleert bovendien ook je sociale contacten. Met deze campagne willen we dus mee helpen een antwoord te bieden op alle uitdagingen die op ons afkomen door de vergrijzing van de bevolking.”

Zoals de naam het aangeeft draait het in de ‘Never Stop Dancing’-campagne om bewegen met en op muziek. Er wordt ook sterk ingezet op bewegen in groep; sociale activiteiten werken immers stimulerend. Kim Clijsters wordt ambassadrice van het project. “Gezond leven vind ik erg belangrijk en beweging draagt daar in grote mate toe bij. Het idee om ook senioren daartoe te blijven aanzetten is maatschappelijk zeer relevant en ik zet dan ook graag mee mijn schouders onder dit project.”

In de volgende maanden zullen er al enkele proefprojecten worden opgestart. In september lanceren Energy Lab en Golazo de ‘Never Stop Dancing’-campagne dan officieel. Gemeenten, verenigingen en zorginstellingen zullen gratis kunnen intekenen op een toolbox met tal van bewegingstussendoortjes en muziek. Er volgen ook tal van evenementen rond ‘Never stop Dancing’.

Eerder lanceerde Energy Lab al One Mile a Day, waarbij kinderen van de lagere school worden aangezet om dagelijks een mijl te lopen of te wandelen. Intussen schreven 700 Belgische scholen zich al op het programma in, goed voor meer dan 200.000 kinderen in beweging.