Citta Antwerp Urban Trail

Met 10.000 lopers door het Sportpaleis

Nu zondag 6 maart is Antwerpen het decor van de vierde CittA Antwerp Urban Trail®, een uniek loopevenement over 12,5 km langs en door tal van historische gebouwen, parken en unieke locaties. Het concept blijft immens populair en was snel volzet waardoor 10.000 deelnemers de Antwerpse binnenstad al lopend zullen verkennen. Antwerpen is de eerste in een reeks van 9 steden die de NN Urban Trail Series in 2016 aandoen.

Spectaculair parcours, unieke locaties
Vorig jaar was de passage door de premetrotunnel een absolute primeur voor dit spectaculaire loopevent. Voor deze vierde editie komen daar nog enkele unieke trekpleisters bij. De deelnemers krijgen voor het eerst de kans om het Sportpaleis, bij opzwepende muziek, al lopend te verkennen. Ze kunnen er het decor van Merci Sven! ontdekken, het evenement waarop de veldrijder zijn afscheid viert.

Naast het Sportpaleis en de premetrotunnel, staan ook het art-déco Sportoase-zwembad in de Veldstraat, het Stuivenberg-ziekenhuis, congrescentrum Elzenveld, Huis Happaert en de Noorse Zeemanskerk in the picture als nieuwe locaties . Maar ook het Schoon Verdiep van het Stadhuis en het Felix Pakhuis liggen opnieuw op het parcours.

Startschot door burgemeester De Wever
Er wordt opnieuw in 10 waves van 1.000 deelnemers gestart, telkens met een interval van 20 minuten. Dat zorgt voor een vlotte doorgang op de soms smalle passages in het parcours. Om 9u geeft Antwerps burgemeester Bart De Wever het eerste startschot, samen met Quinten Fraai, CEO van NN Insurance.

Beleving staat centraal
De CittA Antwerp Urban Trail® staat voor beleving in plaats van competitie. Het ontdekken van de stad en plaatsen die anders niet bereikbaar zijn voor lopers, zijn belangrijker dan een snelle tijd neerzetten. Daarom is er dit jaar geen tijdsregistratie. Als mooie herinnering aan het sportieve avontuur worden op vier locaties foto’s en video gemaakt van de lopers, die NN Insurance en NN Investment Partners, partners van de Urban Trail Series, gratis aanbieden aan de lopers.

Aan de finish zullen de deelnemers opgewacht worden door de geur van verse koffie en een heerlijk ontbijt dankzij Delhaize. Iedere deelnemer kan in de urban lounge genieten van een ontbijt en gezellig napraten over de 12,5 km door het centrum van Antwerpen.

6.000 euro voor Plan België
Net als de voorbije jaren zet Plan België de strijd tegen kindhuwelijken in Niger in de kijker. Meer dan 6.000 euro werd dit jaar ingezameld door de lopers om Plan in hun strijd te steunen. De cheque wordt vlak voor de start van de tweede wave aan Plan België overhandigd.

Officiële website CittA Antwerp Urban Trail >>