vanimpealpecover

Lucien Van Impe viert 40ste Tourverjaardag met 2000 Belgen op Climbing for Life

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk won. Hij legde de basis voor zijn eindzege op de flanken van Alpe d’Huez. Lucien kan deze zomer dan ook niet ontbreken op Climbing for Life – Les 2 Alpes!

Meer dan 2000 Belgische fietsers en lopers zakken van 18 tot en met 20 augustus af naar de Franse Alpen voor Climbing for Life – Les 2 Alpes. Eén van hen is niemand minder dan Lucien Van Impe. De laatste Belgische Tourwinnaar is de perfecte gids voor al deze sportievelingen. Van Impe kent de streek rond Les 2 Alpes als zijn broekzak en Alpe d’Huez mag gerust ‘zijn’ berg genoemd worden. Het was immers op deze mythische col dat Lucien in 1976 de gele trui veroverde.

Maar Climbing for Life – Les 2 Alpes biedt veel meer dan ‘enkel maar’ de 21 haarspeldbochten van Alpe d’Huez. Met toertochten van 50 km, 66 km en voor de diehards een tocht van 164 km met 4200 hoogtemeters is er voor elk wat wils. Cols die op het menu staan naast Alpe d’Huez zijn onder andere de Col de la Bérarde, de Col de Sarenne en uiteraard ook de beklimming naar Les 2 Alpes zelf. En voor wie liever loopt dan fietst is er een trail run van 15 km op de flanken van Alpe d’Huez uitgetekend!

Zweten doe je niet voor niets, want de opbrengst van Climbing for Life – Les 2 Alpes gaat naar de strijd tegen diabetes. Inschrijven voor Climbing for Life – Les 2 Alpes kan nog tot en met 1 augustus.

BACK TO THE ROOTS! TERUG NAAR DE GALIBIER!

En/of je kan anderhalve maand eerder, van 30 juni tot en met 2 juli, ook deelnemen aan Climbing for Life – Col du Galibier. Ook de Galibier is een prachtige beklimming voor echte klimgeiten… en ook een typische Lucien Van Impe-col dus.

Bovendien liggen de roots van Climbing for Life aan de voet van de Galibier, in het Alpendorpje Valloire. Vijf jaar geleden zag Climbing for Life hier het levenslicht. Om deze unieke verjaardag te vieren keert Climbing for Life terug naar Valloire.

Inschrijven voor Climbing for Life – Col du Galibier kan nog tot en met 13 juni. Met je deelname ondersteun je projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen.