kccup

Kim Clijsters Next Generation Cup gelanceerd

Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli strijden 200 van de beste -12-jarigen ter wereld in Bree om de Kim Clijsters Next Generation Cup. Het internationale U12 tennistornooi maakt deel uit van de Ten-Pro Global Junior Tour waarvan al succesvolle tornooien in Nederland, Turkije, Frankrijk en Duitsland georganiseerd zijn.

Ten-Pro is een internationale organisatie die een verbeterde opleiding voor U12 spelers nastreeft en hen via internationale tornooien ervaring wil laten opdoen. De Kim Clijsters Academy deelt die missie en daarom halen Carl Maes en Kim Clijsters de Tour nu naar Bree.

Er worden 200 deelnemers uit naar schatting 20 verschillende landen verwacht. Stuk voor stuk zeer talentvolle jongens en meisjes geboren in 2004, 2005 of 2006, dé tennistoekomst dus. Iedere speler speelt minstens 4 wedstrijden. Het unieke Hawk Eye systeem staat ter beschikking voor de spelers om hun spel beter te ontleden. Een internationaal tenniskamp gaat het tornooi vooraf.

Op dinsdagavond 28 juni wordt het tornooi feestelijk geopend.

Aan het einde van de zomervakantie, van 29 augustus tot 4 september, volgt dan het ITF-tornooi (25.000 dollar) op de Kim Clijsters Sports & Health Club. Daarover volgt binnenkort meer nieuws.