Inschrijvingen Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders 2018 open!

Vandaag om 11u openen de inschrijvingen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders, die volgend jaar op zaterdag 31 maart zal plaatsvinden. De Ronde is dé afspraak van het wielervoorjaar, ook voor wie zelf fietst. Start en aankomst liggen in Oudenaarde, behalve voor de langste afstand, die opnieuw vanuit Antwerpen vertrekt. Voor wie graag wat meer comfort wenst, is er het nieuwe Hors Catégorie-arrangement.

Net zoals de voorbije jaren, worden er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid op het parcours maximaal te kunnen garanderen slechts 16.000 deelnemers toegelaten. Wie vroeg inschrijft, geniet bovendien van een voordeeltarief! Wie zich inschrijft kan rekenen op een ruim deelnamepakket met uniek gadget, seingevers, bevoorradingen, technische en medische bijstand, een kadersticker, massage, … én uiteraard een maximale beleving onderweg door op het parcours van de profs te rijden en aangemoedigd te worden door de vele toeschouwers.

ANTWERPEN OF OUDENAARDE

Het parcours voor de cyclo blijft quasi onveranderd in vergelijking met vorig jaar. Mythische heuvels zoals de Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg en de Muur van Geraardsbergen moeten terug overwonnen worden. Er is de keuze uit afstanden van 74, 130, 170 en 237 kilometer. De op één na langste afstand (170km) vertrekt volgend jaar wel uit Oudenaarde en is vanuit die startplaats de enige die de Muur van Geraardsbergen aandoet. De langste afstand, 237 km, vertrekt net zoals de profs vanuit Antwerpen. Voor de deelnemers van die lange afstand is er opnieuw een shuttle service voorzien van Antwerpen naar Oudenaarde of omgekeerd.

HORS CATEGORIE

Ben je op zoek naar dat tikkeltje meer tijdens We Ride Flanders? Wie geïnteresseerd is in een exclusiever aanbod kan deelnemen aan We Ride Flanders Hors Catégorie (74, 130 of 170km). Je wordt ontvangen door ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen met een gezond ontbijt in de VIP-tent vlak aan de officiële finish van de profs, in Oudenaarde. Na afloop kan je in deze tent nagenieten van je heroïsche prestatie. Opgelet, de plaatsen hiervoor zijn beperkt, slechts een klein deel van de in totaal 16.000 deelnamebewijzen worden hiervoor gereserveerd.

PELOTON

De Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders is het eerste evenement dat gelanceerd wordt vanuit Peloton, de nieuwe samenwerking tussen Flanders Classics en Golazo sports. Flanders Classics is al jaren eigenaar van de Ronde van Vlaanderen voor de profs. Golazo sports organiseert sinds 1992 de Ronde voor wielertoeristen. Dankzij de intensieve samenwerking tussen beide bedrijven zullen de bestaande evenementen nog versterkt worden. Er worden ook nieuwe innovatieve concepten voor de fietser in de markt gezet. Deze worden binnenkort bekendgemaakt aan de actieve fietsliefhebbers.