Great Bruges Marathon

Great Bruges Marathon voor lopers én wandelaars opent inschrijvingen

Brugge, recent door Travelbird uitgeroepen tot de op één na meest inspirerende stad ter wereld, plaatst met de eerste editie van de Great Bruges Marathon een nieuwe parel op de internationale loopkalender. Op zondag 15 oktober worden lopers én wandelaars uit meer dan 40 landen aan de start verwacht.

Er bestaan zo van die plekken die onder je vel kruipen, hoewel je ze nooit helemaal kunt doorgronden. Brugge is zo’n bijzondere plek. Een stad op mensenmaat, groot geworden door haar meeslepende geschiedenis die haar het Unescolabel van Werelderfgoedstad opleverde. Sinds eeuwen verbinden de Brugse Reien de stad met de zee, een garantie voor welvaart en voorspoed.

PARCOURS

De verbinding met de zee staat dan ook centraal tijdens de Great Bruges Marathon. Het parcours gaat voor 100% over Brugs grondgebied. De start van de marathon ligt in het historisch centrum aan de Dijver. De lopers trekken noordelijk naar de kust van Zeebrugge en keren daarna terug om te finishen in de schaduw van het Belfort op de Markt. Onderweg laten passages langs pittoreske dorpen zoals Lissewege, Koolkerke, Dudzele en Zwankendamme de deelnemers uitgebreid kennismaken met alles wat Brugge te bieden heeft. In elk dorp worden er thematische bevoorradingen én heel wat animatie voorzien. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een foodmarket. De Great Bruges Marathon wordt dus niet zomaar een marathon, maar één met een culinair tintje!

De Stad Brugge is bijzonder verheugd met deze nieuwe aanwinst: “Dankzij onze historische binnenstad en ons rijk cultureel aanbod is Brugge al jaren een internationale topbestemming. Met deze nieuwe sportieve klepper maken we nu ook een sportief internationaal publiek warm om dat te komen ontdekken”, zegt burgemeester Renaat Landuyt.

“Een marathon is de parel op de kroon van Brugge als loopstad”, gaat schepen van Sport Annick Lambrecht verder. “Want naast een rijke geschiedenis kent Brugge ook een erg levendige bevolking die graag de loopschoenen aantrekt. Geheel binnen die tendens van belevingssporten maken we van de Great Bruges Marathon een unieke ervaring voor zowel deelnemers als toeschouwers.”
Naast de marathon staat er ook een halve marathon op het programma. Beide afstanden zijn niet alleen toegankelijk voor lopers, want ook wandelaars zijn van harte welkom. Zij starten telkens enkele minuten na de lopers van de marathon (9u) en halve marathon (11u). Onderweg kunnen wandelaars gebruik maken van de verschillende bevoorradingsposten op het parcours, aangevuld met enkele bevoorradingen die we specifiek op maat van de wandelaars zullen afstemmen.  Kortom: de ideale gelegenheid waarbij ook niet-lopers de kans krijgen deze prachtige West-Vlaamse regio te ontdekken.

THINK-PINK

Oktober is de internationale borstkankermaand en bovendien werd vzw Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, 10 jaar geleden opgestart vanuit Brugge. Redenen genoeg voor de Great Bruges Marathon om deze campagne als goede doel naar voor te schuiven. Samen met Think-Pink worden er tal van acties opgestart.

INSCHRIJVEN VANAF MORGEN 26 JANUARI 

De inschrijvingen voor de Great Bruges Marathon gaan morgen, donderdag 26 januari om 11u, open via www.greatbrugesmarathon.com.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
• Great Bruges Marathon: 9u00
• Great Bruges Marathon Walk: 9u05
• Great Bruges Half Marathon: 11u00
• Great Bruges Half Marathon Walk: 11u15

Start: Dijver
Finish: Markt