sluitingsprijscover

Golazo verzekert de continuïteit van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen

De Sluitingsprijs bestaat al sinds 1929 en heeft een schitterende historiek met heel wat absolute toppers uit België en Nederland op de erelijst. Van Eddy Merckx in 1967, over Herman Van Springel, man-uit-de-streek Adri van der Poel (3x), Tom Steels, Nick Nuyens, Gert Steegmans en recent nog Jens Debusschere.

“We willen die historiek absoluut in ere houden”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo. “De moderne wielerkalender mag er dan heel anders uit zien dan vroeger, half oktober is de perfecte moment om het wielerseizoen neer te leggen. De Sluitingsprijs moet echt de slothappening zijn van het Belgische en Nederlandse wegwielrennen. Als grensgemeente is het daar perfect geschikt voor.”

De Sluitingsprijs is één groot feest in Putte-Kapellen en in de buurgemeenten – ook over de grens – en leeft van de medewerking en de liefde voor de koers van de inwoners. Golazo wil absoluut die lokale verankering behouden en zal ook met de gemeenten en de andere lokale belanghebbenden de samenwerkingsmogelijkheden bekijken.

“Dat de wedstrijd hier zou blijven en zijn typische karakter zou bewaren, was voor ons een absolute voorwaarde”, stelt Eddy Carpentier, secretaris van de organiserende vzw sportKomiteit Putte-Kapellen. “Het bleek al snel in onze gesprekken dat Golazo dat niet anders zag. Zij brengen daarenboven nog eens een heel pak ervaring mee in het organiseren van absolute topkoersen zoals de Baloise Belgium Tour en de Eneco Tour. We zijn echt blij dat we ons lokale monument in goede handen achterlaten.”

Golazo zit al twintig jaar in het wielrennen; als organisator van tal van wedstrijden op de weg (de Baloise Belgium Tour, de vernieuwde Eneco Tour en de nieuwe Elfstedenronde), maar ook van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, 17 cyclocross evenementen en 80 evenementen cycling for all (voor de actieve fietser).

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is een internationale wielerwedstrijd (UCI Europe kalender – klasse 1.1) en vindt dit jaar plaats op dinsdag 17 oktober.