EURO HOCKEY MEN 1/2 BELGIUM VS GERMANY

Golazo sports en Sportizon organiseren EK hockey 2019 in Antwerpen

De Koninklijke Belgische Hockey Bond heeft de opdracht voor de organisatie van de EuroHockey Championships 2019 toegewezen aan Golazo sports en Sportizon. De KBHB had eerder samen met de stad Antwerpen het EK al naar België gehaald.

Het EK in Antwerpen zal plaatsvinden van 16 t.e.m. 25 augustus 2019 op het Wilrijkse Plein, de gloednieuwe accommodatie die de stad en de Vlaamse hockeyfederatie sinds vorig jaar in gebruik genomen hebben. België, huidig vice Europees kampioen, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, zal er samen met de 7 andere beste Europese teams strijden om de titel. Voor de Belgische hockeyfan een schitterende gelegenheid om de Red Lions en de Red Panthers er aan het werk te zien tegen de andere Europsese toppers.

Golazo sports en Sportizon nemen de volledige organisatie van het EK op zich. Ze zullen er o.m. voor zorgen dat het Wilrijkse Plein omgetoverd wordt in een echt EK-dorp waarbij de beleving voor de fan voorop staat. Voor bedrijven zullen er first class hospitality mogelijkheden zijn. Via een uitgebreide en gediversifieerde communicatie- en promotiecampagne zal heel België warm gemaakt worden om van tophockey te komen genieten.

Het vorige EK hockey vond afgelopen zomer plaats in Amsterdam. Zowel bij de mannen als de vrouwen werd gastland Nederland Europees kampioen, telkens in een finale tegen België. Op het EK strijden de acht beste Europse hockeylanden om de titel. Bij de mannen zijn dat in 2019 naast België ook Nederland, Spanje, Duitsland, Engeland, Ierland, Schotland en Wales. Bij de vrouwen: Belgie, Nederland, Spanje, Duitsland, Engeland, Schotland, Rusland en Wit-Rusland.