Genieten tijdens eerste editie Maastricht Urban Trail

1.200 deelnemers ontdekten zondag op een unieke sportieve manier diverse highlights van de stad tijdens de Maastricht Urban Trail. Het parcours van ongeveer 9 kilometer bracht de deelnemers onder andere door Centre Céramique, de wijnkelder van Thiessen Wijnkoopers, langs de wensbomen in het Toon Hermans Huis en door Brouwerij Bosch. Onderweg werden lopers gemotiveerd door bands, muzikanten en enthousiaste vrijwilligers.

Michelle (25) komt zelf uit Maastricht, maar ontdekte toch nieuwe plekken: “Van sommige paadjes wist ik niet eens dat ze bestonden! Heel leuk om dat in je eigen stad te ontdekken.” Ook Sarah (31) uit Leuven was enthousiast. “Chapeau voor alle vrijwilligers. Die staan er toch maar voor ons in de kou en ze waren zó enthousiast. Dat werkte heel aanstekelijk richting de deelnemers.”

De organisatie blikt terug op een succesvolle eerste editie. “Het is fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers op deze manier sport en cultuur hebben gecombineerd. Wij willen mensen in beweging brengen en dit concept bewijst daar naadloos bij aan te sluiten. We zijn blij met de opkomst. De sfeer was fantastisch en we hebben genoten van alle blije gezichten en leuke selfies.”

Dit succes belooft veel moois voor andere steden in Nederland. Vorig jaar bracht de Urban Trail Series een bezoek aan 4 steden (Groningen, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven) en in 2017 komt er in maar liefst 9 steden een Urban Trail.