Dragons en Braxgata pakken titel op Belgian Hockey Finals

Dragons heeft zondag zijn tiende en derde opeenvolgende landstitel in het hockeykampioenschap voor mannenteams veroverd. Bij de vrouwen ging de titel voor het tweede jaar op rij naar Braxgata.

Dragons versloeg zondag op de Belgian Hockey Finals Herakles met 4-1, nadat het zaterdag al in de heenwedstrijd met 5-1 aan het langste eind had getrokken.

Herakles wist dat het voor een erg zware opdracht stond om zijn kampioenenviering van 1998 te herhalen. Dragons liet bovendien in de 10e minuut de netten al trillen. Alexander Hendrickx scoorde op strafcorner. Tot aan de rust veranderde er niets aan de score.

In de tweede periode bezorgden Henri Raes (44., 69.) en Arthur Van Doren (56.) de club uit Brasschaat opnieuw een ruime voorsprong. Xavier Reckinger (65.) kon nog milderen voor Herakles. Dragons verzekerde zich eerder van de landstitel in 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2010, 2011, 2015 en 2016.

De dames van Braxgata hadden eerder op de dag hun titel in de Athlon Car Lease Hockey League verlengd. Braxgata won op de Belgian Hockey Finals in Leuven de terugwedstrijd tegen Gent met 3-2 na het nemen van shoot-outs. De heenwedstrijd was zaterdag ook al op 1-1 geëindigd.

Vandermeiren opende zondag pas na 48 minuten de score voor Brax, in de slotfase maakte Gent gelijk na zijn zevende strafcorner. Shoot-outs moesten voor de beslissing zorgen en daarin scoorden alleen Stéphanie Vanden Borre en Alix Gerniers voor Gent, en Vandermeiren en Versavel (stroke) voor Braxgata. Gerniers miste daarna, de Spaanse Berta Bonastre bezorgde Braxgata de titel.

Voor Braxgata is het de tweede titel, na die van vorig jaar. Gent was in 2006 en 2009 het sterkst.