diazbruggecover

Diaz Rodriguez pakt in Dwars door Brugge 2 op 2 in Running Tour

Alexander Diaz Rodriguez (46’35”) heeft Dwars door Brugge gewonnen. De thuisloper haalde het in de derde manche van de Running Tour by Generali voor Simon Mestdagh (46’43”) en Abdelilah El Hammaz (46’56”). Ruim zesduizend deelnemers genoten van lenteweer in de Brugse binnenstad.

Thomas Dekeyser liep de vijf kilometer in 15 minuten en 16 seconden, een tijd die hem een ruime overwinning schonk in de West-Vlaamse hoofdstad. Ook vorig jaar was de loper uit Koekelare de sterkste op de kortste afstand . Maxim Kerremans (16’07”) en Branco François (16’18”) kwamen een stukje later binnen.

Gwen Flamee, 46 intussen, kwam als eerste vrouw over de meet in 18’22”. De pas twaalfjarige Jesse Lema eindigde tweede op 21 seconden, de dertienjarige Stien Van Tieghem volgde nog eens zes seconden later. De 5K is bij elke Running Tour-manche ook weer een mooi voorbeeld van jong en oud dat samen sport. De jongste deelnemers was acht jaar, de oudste 75 jaar.

15K

Alexander Diaz Rodriguez (46’35”) won het koninginnennummer van Dwars door Brugge. De thuisloper haalde het voor Simon Mestdagh (46’43”) en Abdelilah El Hammaz (46’56”). Twee op twee voor Diaz Rodriguez in de Running Tour, want ook de Knokke 10K schreef hij op zijn naam. Bovendien neemt hij tweemaal revanche: vorig jaar werd hij tweede in Brugge en derde in Knokke. Mestdagh werd dit jaar twee keer geklopt door Diaz Rodriguez in die Running Tour-steden.

Bij de vrouwen ging de zege naar Louise Borgonjon met een tijd van 54 minuten en 56 seconden. Eva Galle eindigde op zeventien seconden tweede, Lore Tack (56’32”) werd derde.

Ruim zesduizend deelnemers genoten van lenteweer in de Brugse binnenstad. Bijna zeshonderd kinderen namen deel aan de Chiquita Kids Run. 2000 deelnemers kozen voor de 5 kilometer, 3500 lopers stonden aan de start van de 15 kilometer. Voor velen onder hen is deze wedstrijd een opwarmer voor de Great Bruges Marathon.

Uiteraard stond de Running Tour op Moederdag ook stil bij de sportieve mama’s in Brugge. 200 mama’s die opdaagden mét hun kroost en mét borstnummer van beiden kregen van ons een mooi vlinderdoosje met pralines. De Brugse Zot aangeboden door presenting partner brouwerij De Halve Maan is intussen traditie geworden na Dwars Door Brugge.