marathonrotterdam_14042015

Deelnemers van 35ste NN Marathon Rotterdam brengen € 241.733, bijeen voor Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Deelnemers aan de 35ste NN Marathon Rotterdam hebben een extra stap gezet voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF). Dankzij verschillende acties brachten de lopers het imponerende bedrag van € 241.733,= bijeen voor het officiële goede doel van de mooiste marathon van Nederland.

Marathon-directeur Mario overhandigde gisteren op de Coolsingel een cheque met dat bedrag aan Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.  Dr. Jürgen Schulze, CEO van Sysmex Europa, en Kazuya Obe, managing director van Sysmex Corporation, zijn daarbij ook aanwezig. Sysmex nam het initiatief voor een bijzondere actie voor het WKOF.

Mario Kadiks: ,,Niet eerder is zo veel geld ingezameld voor het officiële goede doel van onze marathon. Er is een topprestatie geleverd door iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om dit schitterende bedrag te kunnen aanbieden aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.’’

Deelnemers konden op verschillende manieren geld doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Door een bijdrage te storten bij inschrijving, door zich aan te sluiten bij het team van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en niet in de laatste plaats door mee te doen aan een inspirerende actie van Sysmex.

Sysmex is een internationaal bedrijf dat onder meer apparatuur levert aan ziekenhuislaboratoria. Op initiatief van de Almeerse medewerker Jos van de Ven begon Sysmex speciaal voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de NN Marathon Rotterdam de actie Sysmex Against Cancer. Met zo’n 150 medewerkers uit 15 landen liep Sysmex in de Maasstad mee voor het goede doel. In alle vestigingen van Sysmex werden acties ontwikkeld om medewerkers en relaties bij de fondsenwerving te betrekken.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stuurt, stimuleert en financiert innovatief en vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op de preventie en overleving van kanker door middel van voeding, gewicht en lichaamsbeweging. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds helpt ook mensen keuzes te maken in hun leefstijl die het risico op kanker kunnen verlagen.

Nadia Ameyah, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: ,,Wij feliciteren alle deelnemers aan de marathon met de mooie prestaties en danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd voor de preventie van kanker. Deze fantastische bijdrage maakt meer wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting mogelijk.’’

Meer informatie over het  Wereld Kanker Onderzoek Fonds is te vinden via deze link: www.wkof.nl.