Op de Grote Markt in Antwerpen komt er een wedstrijd polsstokspringen!

De AG Insurance Memorial Van Damme komt naar Namen, Gent, Antwerpen en Oostende

Topatletiek middenin de stad, op een groot plein of op een andere openbare plek. De AG Insurance Urban Memorial Van Damme brengt in 2016 wereldtoppers en de beste Belgische atleten naar de mensen en laat kinderen proeven van atletiek.

Tussen half mei en begin september strijkt de AG Insurance Urban Memorial Van Damme neer in achtereenvolgens Namen, Gent, Antwerpen en Oostende. De vijfde locatie wordt later nog bekendgemaakt. Op zaterdag 11 juni is het de beurt aan Antwerpen, waar een heuse polsstokcompetitie wordt opgezet op de Grote Markt. Meervoudig Belgisch kampioene Fanny Smets krijgt er flinke tegenstand van tal van nationale en internationale toppers.

In Namen staat op 22 mei hoogspringen op het programma van de AG Insurance Urban Memorial Van Damme, met meerkampster Nafi Thiam als boegbeeld. Op zondag 5 juni is een andere meerkamper, Thomas Van der Plaetsen, de uitdager in een verspringcompetitie op de Botermarkt in Gent. In Oostende neemt de Urban Memorial op vrijdag 22 juli het Klein Strand in met een discuscompetitie met de Belgische vicewereldkampioen Philip Milanov in de hoofdrol.

Voor de toppers in actie komen, staat er telkens ‘s namiddags gratis jeugdinitiatie op het programma. In Antwerpen en Namen zal olympisch kampioene Tia Hellebaut – samen met enkele plaatselijke atletiekclubs – kinderen tot 12 jaar laten proeven van atletiek met verspringen, hoogspringen, kogelstoten,… allemaal op kindermaat uitgewerkt. Ook Kim Gevaert zal als ambassadeur van de Urban Memorial in meerdere steden de initiatie begeleiden. Voor jonge atleten uit de stad en omstreken staat er ook een competitie op het programma.

De toegang voor het publiek is gratis! De AG Insurance Urban Memorial Van Damme is dus een unieke gelegenheid – op een unieke locatie – om van dichtbij kennis te maken met topatletiek.

Programma AG Insurance Urban Memorial Van Damme:
– Zondag 22 mei: Namen, Place St-Aubain (hoogspringen met Nafi Thiam)
– Zondag 5 juni: Gent, Botermarkt (verspringen met Thomas Van der Plaetsen)
– Zaterdag 11 juni: Antwerpen, Grote Markt (polsstokspringen met Fanny Smets)
– Vrijdag 22 juli: Oostende, Klein Strand (discuswerpen met Philip Milanov)

Nadien volgen er nog twee events: eentje op zondag 4 september en eentje op donderdag 8 september, maar daarover volgt binnenkort nog meer info.

Meer over de AG Insurance Urban Memorial Van Damme >>