Ciao Fabian

Ciao Fabian: afscheid van Cancellara in ’t Kuipke

Fabian Cancellara rijdt momenteel zijn laatste Ronde van Frankrijk. Eind dit seizoen neemt hij afscheid van de topsport. Zijn Belgische fans kunnen hem op zaterdag 12 november uitwuiven op een speciaal afscheidsevent in het Kuipke: Ciao Fabian.

Cancellara is een Flandrien pur sang, met tal van zeges in Vlaamse klassiekers op zijn palmares: 3x de Ronde van Vlaanderen, 3x de E3 Prijs Harelbeke. Mede daardoor heeft hij een brede schare fans in ons land. De Zwitser, die aan zijn laatste seizoen bezig is, neemt daarom in het Kuipke in Gent uitgebreid afscheid van zijn Belgische fans op zaterdag 12 november.

Cancellara rijdt voor een laatste keer tegen de tijd en tegen tal van toppers uit het peloton in een tijdrit van één kilometer, er wordt teruggeblikt op zijn carrière met beelden en verhalen en er is muziek.

“Ik ben ontroerd door dit initiatief, misschien nog meer dan door nog een zege,” zei Fabian bij de bekendmaking van het evenement in Vive le Vélo. “Geëerd worden in een land waar ik zo veel bereikt heb, dat doet me wat.”

“Vlaanderen omarmt Fabian Cancellara als een echte Flandrien”, vult Gents schepen voor sport Resul Tapmaz aan. “Het Kuipke is een unieke locatie om hulde te brengen aan deze grote kampioen.”

Tickets voor Ciao Fabian, het afscheidsevent voor Fabian Cancellara, kunnen vanaf nu besteld worden via www.ciaofabian.be.