Belgische topzeilsters ambassadrice van Volvo

Belgische topzeilsters ambassadrice van Volvo

Volvo is met de Volvo Ocean Race al lang een grote en belangrijke naam in de zeilwereld. Nu pakt de autoconstructeur uit met een samenwerking met de Belgische topzeilsters Evi Van Acker en Emma Plasschaert, nadat eerder al een partnerschap met Jonas Gerckens werd gesloten.

Volvo schakelt dus nog een versnelling hoger in de nieuwe Belgische aanpak. Want het klinkt haast als vanzelfsprekend. De zeilsters vertrouwen voor hun verplaatsingen aan land voortaan op Volvo, en sloten een samenwerking van drie jaar. Ze worden ambassadrice en zullen met een Volvo XC60, made in Belgium, rondrijden. Met hun unieke talent en innemende persoonlijkheid vertegenwoordigen zij de sterke waarden van Volvo, met kernwoorden als milieubewustzijn, kwaliteit en verantwoordelijkheidzin.

Evi’s palmares spreekt een hele generatie tot de verbeelding. Een wereldtopper die bovendien in Gent woont, thuisstad van de Belgische Volvo-vestiging, meteen een van de grootste ter wereld. Ze maakt zich nu volop klaar voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Grote belofte Emma Plasschaert zet sterke prestaties neer en lonkt op haar beurt naar de Olympische Spelen van 2020.

Evi is erg tevreden met de samenwerking: “Volvo is een gedroomde autopartner voor ons als Belgische zeilsters. Uiteraard is er hun sterke band met zeilen. Maar dat we met een XC60 zullen rondrijden die in Gent gemaakt is, maakt het voor mij nog persoonlijker. Het is bovendien een mooie en sportieve auto, dat maakt het plaatje compleet.” Emma is al even enthousiast. “Mijn eerste eigen auto!” vult ze aan. “Zo een droomauto als mijn eerste wagen is fantastisch, net als om als absolute fan van de Volvo Ocean Race nu ook tot de Volvo familie te mogen behoren.”

Ook voor Volvo is het plaatje compleet. “We zijn verheugd en tegelijk heel trots op deze nieuwe samenwerking met Belgische topzeilers. We wensen Evi en Emma heel veel succes toe”, besluit Managing Director Volvo Car Belux Wim Maes. Ondertussen heeft Volvo ook de zware nieuwe route van de volgende Volvo Ocean Race bekend gemaakt.

Info op: www.volvocars.com/be.