havenrun

Antwerpen krijgt unieke loopwedstrijd door de haven

 

Op zaterdag 12 september wordt in de haven van Antwerpen een unieke loopwedstrijd gehouden. Voor het eerst zetten de havenbedrijven hun poorten open voor lopers. De Havenrun is 15 km lang en de start en finish liggen in de voormalige Opel fabriek. Er is plaats voor maximaal 5.000 lopers. De inschrijvingen starten woensdag 17 juni om 10 uur.

 

De Havenrun is een initiatief van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en Golazo sports, organisator van ondermeer de CittA Antwerp Urban Trail en de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon.

“Met de Havenrun willen we lopers een unieke kans geven om onze haven eens op een andere manier te beleven. Het parcours loopt langs het Churchilldok waar een mooie mix van havenactiviteiten te vinden is, gaande van opslag tot maritieme behandeling van zowel containers als stukgoed. Als loper zal je aan den lijve ondervinden waar het in de haven dagelijks om draait. Vertrekken en aankomen in de fabriekshallen van de voormalige Opel fabriek zal voor velen een uitzonderlijke gebeurtenis zijn”, zegt havenschepen Marc Van Peel.

“Dit concept past perfect in onze filosofie waarbij de beleving voor de deelnemer centraal staat. Veruit het grootste deel van het parcours is de andere 364 dagen verboden terrein. Zo wordt de Havenrun een unieke ervaring en een must-do voor iedereen die van lopen houdt.” volgens Greg Broekmans, verantwoordelijke running bij Golazo sports.

CHURCHILLDOK
Verzamelplaats van het evenement is de indrukwekkende Opel site op de Noorderlaan. De finish ligt in de Press Shop, de plaatslagerij, van de voormalige autofabriek. De laatste kilometer van het parcours loopt volledig door de immense, verlaten fabriekshal. Daarvoor zullen de deelnemers het 2,5 km lange Churchilldok ontdekken. Een aantal havenbedrijven zetten hiervoor speciaal hun deuren open: Trans-Continental Logistics, ICTC, Zuidnatie, PSA, OCHA en Nova Natie.

BEDRIJVENCOMPETITIE
Om het comfort te garanderen is er maximaal plaats voor 5.000 deelnemers. Verwacht wordt dat heel wat havenbedrijven een team zullen afvaardigen. Speciaal voor de bedrijven is er een apart klassement. De inschrijvingen starten woensdag 17 juni om 10 uur.