Anspachlaan wordt spurtlaan op 4 september

Anspachlaan wordt spurtlaan op 4 september

Op zondag 4 september komt de AG Insurance Urban Memorial Van Damme naar hartje Brussel. De Anspachlaan wordt omgetoverd in een kaarsrechte atletiekbaan van 200 meter waarop de broers Borlée hun opwachting zullen maken!

Atletiek tot vlakbij de mensen brengen in het hart van de steden. Dat is in het jubileumjaar waarin de 40ste editie van de AG Insurance Memorial Van Damme gevierd wordt het opzet van de AG Insurance Urban Memorial Van Damme Series.

Na Namen (hoogspringen), Gent (verspringen), Antwerpen (polsstokspringen) en Oostende (discuswerpen) is op 4 september Brussel aan de beurt. Cédric Van Branteghem, Assistant Meeting Director van de Memorial, onthulde het nieuws donderdag in Oostende daags voor Philip Milanov en enkele buitenlandse toppers er het publiek op het strand ter hoogte van het Zeeheldenplein van dichtbij zullen laten kennismaken met het discuswerpen.

“Discuswerpen op het strand wordt bijzonder spectaculair, maar dat geldt zeker ook voor die 200 meter in Brussel op 4 september”, aldus Van Branteghem. “Op de Anspachlaan, in de nieuwe voetgangerszone, leggen we een atletiekbaan van 200 meter aan, van De Brouckère tot aan de Beurs. 200 meter rechtdoor lopen! De broers Borlée zullen zeker present tekenen.”

Van de Anspachlaan een spurtlaan maken is geen evidentie. Over het geheel van het traject zal door een ingenieuze constructie een hoogteverschil van meer dan één meter weggewerkt worden. Maar zoals de foto van de simulatie laat zien, zal het resultaat een quasi letterlijke rode loper zijn die voor de sprinters wordt uitgerold. En het zal er supersnel aan toe gaan tussen De Brouckère en de Beurs, want in tegenstelling tot bij een wedstrijd in een klassiek stadion hoeven de spurters op 4 september in hartje Brussel uiteraard geen bochten te lopen!

Het startschot voor deze memorabele 200 meter weerklinkt om 17u. Net als bij alle andere Urban Memorials bestaat ook in Brussel het voorprogramma uit jongerencompetities en kunnen kinderen tot 12 jaar ‘s namiddags atletiekinitiaties volgen. Kim Gevaert, de Belgische koningin van de 200 meter, zal hen met raad en daad bijstaan. De toegang tot het evenement is volledig gratis!

PROGRAMMA:
13u-18u: Non-stop Kids Athletics voor jongeren tot 12 jaar
13u-16u30: Jeugdreeksen
17u: Hoofdprogramma (200m) met o.a. de broers Borlée

Meer over de AG Insurance Urban Memorial Van Damme Series >>