relays2016cover

ACME en OEH domineren CrossCup Relays in Gent

AC Meetjesland en Olympic Essenbeek Halle hebben hun dominantie in de veldloopestafettes nogmaals onderstreept. Net als vorig jaar wonnen ze met klasse de CrossCup Relays, het eerste grote rendez-vous van deze herfst.

Bij de eerste wissel bij de vrouwen zat Meetjesland met Axana Schaeverbeke nog in een kleine kopgroep met Hanne Van Loock van DCLA2, Kathelijn Polspoel van DCLA3, Yente Van Den Berghe, Nele Tondeur van OEH, Lien Goossens van AVR, Riet Vanfleteren van AC Lebbeke, en Caroline Baudinet van RFCL. Het verschil werd gemaakt door Zenobie Vangansbeke, die haar concurrenten op – soms ettelijke – seconden liep. Louise Carton maakte de klus met stijl af.

Voor de tweede plaats bestond ook weinig discussie. AV Roeselare, vorig jaar derde, heeft zich het voorbije seizoen aardig versterkt met Hanna Vandenbussche. Met vaste waarde Veerle Dejaeghere als tweede loopster hield ze een sterk finishend ASV Oudenaarde van het zilver. Bij ASVO redde Veerle Van Linden in extremis het brons door één seconde over te houden op de Luikse Gamachu. ACHL met o.m. Sofie Van Accom eindigde als vijfde.

Bij de mannen zette frontrunner Thomas De Bock van OEH meteen de toon. Valère Hustin van Dampicourt, Nicolai Saké van Lyra, Ismael Debjani van CABW, Bert Misplon van RC Gent, Ali Hamdi van DCLA1 en Sam Valgaeren van Hulshout volgden in zijn spoor.

Simon Debognies die voor OEH de wissel van De Bock overnam, diepte de kloof op zijn tegenstanders gevoelig uit en bereidde voor OEH het pad naar de overwinning. Isaac Kimeli maakte het teamwerk mooi af. Achter dit ongenaakbaar drietal schitterden Noëls Angels, zoals het team van CABW voor de gelegenheid werd gedoopt, met naast Debjani ook Jeroen D’Hoedt en nieuweling Soufiane Bouchiki en thuisteam RCG1 met naast Misplon ook Ost en Abdi. VAC, vorig jaar nog tweede, viel net buiten de prijzen.