Primus Classic

1500 wielertoeristen verkennen Dijleland in de Primus Classic!

Zaterdag stond in Haacht de Primus Classic op het programma. Liefst 1500 deelnemers zakten af naar de Brouwerij Haacht voor één van de drie tochten van deze wieler(toeristen)klassieker en genoten na afloop van de finish van de profrenners.

Onder een stralende zon stonden er drie afstanden op het programma: 135 km, 98 km en 65 km. De wielertoeristen maakten een tocht door het glooiende Dijleland en de deelnemers aan iedere afstand kregen dezelfde laatste 45 km voor de kiezen.

600 sportievelingen kozen voor de lange afstand en evenveel liefhebbers kozen voor de middellange afstand, beide met de mooiste hellingen van het parcours. 300 renners gingen voor de korte afstand. Aan de finish wachtte een flesje Ommegang, een flesje Mystic Radler en een ass saver van Primus Haacht op de deelnemers.

Na een uiterst geslaagde namiddag vond nadien de apotheose plaats. De profwedstrijd, die dit jaar door de UCI gepromoveerd werd tot een wedstrijd buiten categorie, werd gewonnen door de Fernando Gaviria. De 22-jarige Colombiaan haalde het na bijna 200 kilometer in een sprint van onze landgenoot Timothy Dupont en zijn Italiaanse teamgenoot Maximiliano Richeze. Op de erelijst van de Primus Classic volgt Gaviria onze landgenoot Sean De Bie op.