Dwars door Turnhout

1200 lopers trotseren de warmte in Turnhout

Zaterdag werd in Turnhout de zesde editie van Dwars door Turnhout gelopen. Er kwamen 1200 deelnemers opdagen. Die moesten de hitte van een stralende zon trotseren.

De avond begon met de Chiquita Kids Run. De dappere jongelingen tussen 4 en 12 jaar legden 1 km af en gaven zo het startschot voor de opener van een drukke najaarskalender. Nadien kwamen de 5 km en de 11 km nog aan bod.

Na een mooie wedstrijd won Kevin Sels de 5km in zijn thuisstad voor Lars Baeyens en Jelle Oostvogels. Katrien Schelfhout was het snelste bij de dames. Ze haalde het voor Joyce Symons en Elien Vermeiren.

Julien Calandreau zette de 11km op zijn palmares. De Fransman liet Nick Renders en Rik Thijs achter zich. Bij de dames ging de overwinning naar Joyce Van Ammel. Tine Loomans en Jelle Beyens vervolledigden het podium.

In Dwars door Turnhout werd er ook gelopen voor het goede doel. Fataki! van het AZ Turnhout biedt structurele hulp aan de gezondsheidscentra van Fataki in Noordoost-Congo. AZ Turnhout wil hiermee structureel meewerken aan een wereldwijde kwalitatieve basisgezondheidszorg en doet dit binnen het kader van het project ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ van de ngo Memisa, waar Lieve Blancquaert meter van is.

Een uniek initiatief van Memisa is ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’, een project waarin partnerschappen tussen ziekenhuizen in het België en in het Zuiden worden opgezet. Sinds 2012 neemt AZ Turnhout deel aan ‘Ziekenhuis voor Ziekenhuis’ en heeft een partnerschap afgesloten met het ziekenhuis van Fataki (Oost-Congo).

Officiële website >>