• Consultants in Sports

    Consultants in Sports (CIS) zag het levenslicht op 18 oktober 1990 toen Bob Verbeeck, zelf topsporter en ex-Olympisch atleet, besloot een sportsmarketingbureau op te starten. Met slechts een handvol klanten en een even beperkt team werden op een mum van tijd activiteiten in ruim 15 verschillende sporten opgezet. In 1994 werd ook een Nederlands kantoor opgericht, zodat CIS Benelux een feit was. Vanaf 1996 werd er werk gemaakt van de uitbouw van eigen evenementen, zowel in de recreatiesport als topsport.

  • Octagon

    In 2000 nam Octagon een belangrijke participatie in CIS. Octagon is de sportsmarketingafdeling van het Amerikaanse beursgenoteerde The Interpublic Group (IPG). De onderneming ging vanaf dan door het leven als Octagon CIS. Octagon CIS verzorgde tijdens het voetbaltornooi Euro 2000 de activatieprogramma’s voor bedrijven zoals Procter & Gamble, Mastercard, Hyundai. In 2002 verhoogde IPG zijn participatie in Octagon CIS tot 100%.

    Tussen 2002 en 2007 was Octagon CIS voornamelijk actief in adviesverstrekking en eigen evenementen, voornamelijk in Europa en uitsluitend binnen de sport. Bij diverse klanten werd echter een duidelijke nood vastgesteld aan een geïntegreerde aanpak van sport, entertainment en media. Deze dienstverlening sloot niet aan bij de internationale filosofie van Octagon. Na overleg met Octagon was een verzelfstandiging dan ook de logische stap.

  • Golazo

    Octagon CIS kwam op 11 oktober 2007 terug voor 100% in handen van Bob Verbeeck. Dit ging gepaard met een belangrijke verbreding van de activiteiten naar media en entertainment. Op 1 januari 2008 ontstond Golazo sports (het voormalige Octagon CIS) en Golazo media (in 2002 opgericht als NV sport.be). in de zomer van 2009 kreeg de groep met Energy Lab een derde pijler: training en begeleiding voor al wie sport en beweegt, van de occasionele recreant tot de topsporter.

Copyright - Golazo